2013. október 2., szerda

City Hunter - 시티헌터 /2011/



"Yoon Sung csecsemő volt még, amikor a dél-koreai kormány meggyilkoltatta az édesapját egy sikeres küldetés után Észak-Korea partjainál. Csak egy személy élte túl a nemzetközi vizeken a merényletet, aki Yoon Sung-ot addig képezte gyerekkorától, míg nem lett tökéletesen képzett a bosszúra.
A fiú visszatért Dél-Koreába, hogy a Kék Házban dolgozzon, és bosszút álljon édesapja gyilkosain. De az érzelmei más felé irányítják? Vajon bevégzi a bosszúját?
City Hunter egy 2011-es dél-koreai sorozat Jin Hyuk rendezésében. Alapjául Tsukasa Hojo híres története szolgált." (forrás)

Mostanában nem volt sok időm. Ma is csak mázli, hogy pihizhetek egy kicsit. Ezért ki is használom az időt, hogy ezt bemutassam. Lehet, hogy sokan ismerik már, de azért biztos van olyan, aki nem. 

Esténként mindig ezt a sorozatot nézegettem mostanában. Dél-koreai dráma. Érdekes. Elsőre talán mindenkinek kicsi húzott szemű emberek jutnak eszükbe, akik valószínűleg Észak-Koreával hadakoznak. Hát van benne némi (de csak némi) realitás a gondolat második felével kapcsolatban, de az elsővel tuti nem. 


Kezdjük ez elején. Van egy srác (jó megjelenéssel), van egy csaj (két bal lábbal) és van a kormány (rengeteg zsíros fülűvel). Ebből mindenki leszűrte, hogy klisés, romantikus nyál. Hát nem egészen. A srác igaz, hogy az a tipikus akkorsemmondomki,deazértvannakérzéseim,deakkorsemfogommutogatni típus, de legalább a főszereplő lány nem tipikus. Mondjuk a fiú sem annyira, de abba jobban nem megyek bele. Elég annyi, hogy jól tud verekedni (vagyis a kamerában jól mutat), és végre nem csillog, nem változik át, nincs semmilyen lányos beütése (a ruhákon kívül). Visszatérve a nőneműre. Nos ő más tészta. Nem úgy kell gondolni rá, mint nem nevezem címén drága vámpíros film főhősnőjére. Nem annyira embertelenül szerencsétlen, életképtelen. Egyszerűen csak rosszkor van rossz helyen, sokan ismerik és szeleburdi. Azonban közben komoly testőr a Kék Házban, alias a koreai Sándor-palotában/Fehér házban (csak ott kék). Segítőkész és talpraesett. Többször is földbe döngöli a férfi szereplőket az epizódok folyamán (4-es judós). Ráadásul egyedül él, miközben kómában lévő édesapjának is biztosítja (egy kis segítséggel) az ellátást.

Eddig még talán nem írtam semmi olyat, amivel valamennyire spoilereztem volna. Talán. Ha igen, akkor elnézést. De a lényeget úgy sem fogom leírni.

Amúgy nagyon élveztem ezt a sorozatot. A képi megvalósítása jól sikerült. Végre nem mindig ugyanazt a ruhát hordták a főszereplők, mégis valamikor visszaköszönt egy-egy darab (vagy hasonló darab). Mondjuk Yoon Sung rózsaszín (vagy mályva) gatyájától a falat kapartam, de nem számít. Részletkérdés. Az akció részek is jól meg lettek csinálva (igen, magyar vagyok). Külön pont a tömegverekedéses részeknek. Nem is beszélve az aláfestő zenékről, amiket megint csak jól eltaláltak (bár az angol éneklést kellene kicsit hanyagolni). 

A színészek is odatették magukat. Lee Min-ho (Lee Yoon Sung) eltalált a karaktert, akárcsak Park Min Young (Kim Na Na). Bár nekem legjobban Lee Joon Hyuk (Kim Young Joo) szerepe jött be legjobban. Valahogy elhivatottnak láttam, nem mintha a többiek nem lettek volna azok, de az ő játéka valahogy jobban megfogott. 

Kedvenc jelenetem az állatorvosi rendelőben, amikor Na Na, Yoon Sung és Young Joo leült, és Na Na titkos levél küldőjéről beszélgettek. Az nagyon vicces volt. 

Feliratok elérhetőek a viki.com oldalon, ahol online is megtekinthető ez a sorozat (és több is). Illetve, akinek ez nem jönne be (mert rosszabb gépe van, nem olyan az internet, alias normátlan a lefedettség), az legyen szemfüles YouTube.com oldalon, mert ott is fent van, bár a sorozat tulajdonosa szorgosan próbálja ezt lehetetlenné tenni. De azért még vannak jótét lelkek. 

Amúgy mindenkinek ajánlom, aki szereti az akciót is, egy kis érzelgős szálat is. És nem a picsogást. Azok is bátran merjenek belevágni, akik egy kicsit furcsán tekintenek még a keletfüggőkre. Érdemes nyitni, hiszen attól még lehet élvezni, hogy nem argentin/venezuelai/spanyol/mitudjamén milyen sorozat.

2011 Dél-Korea
Hossz - 20 epizód
Csatorna - SBS

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése